Project Heterdaad

Op maandag 27 mei 2019, om 19:30 uur, wordt er een informatieavond georganiseerd over project “Heterdaad” voor beheerders van WhatsAppbuurtpreventiegroepen. Deze informatieavond vindt plaats op het politiebureau Wassenaar, Hofcampweg 102 te Wassenaar.
Graag nodigen wij u hierbij uit voor deze avond. Buurtbewoners die interesse hebben om een WhatsAppbuurtpreventiegroep op te richten zijn ook van harte welkom op deze avond.
Op de informatieavond wordt er informatie gegeven over het project Heterdaad en het opzetten van een WhatsAppbuurtpreventiegroep. Daarnaast worden er preventietips gegeven om een woninginbraak te voorkomen. Na afloop is er gelegenheid om in gesprek te gaan met de wijkagenten.
Aanmelden voor deze informatieavond kan door uw naam, adres en telefoonnummer te sturen naar michael.aanhane@politie.nl. Van iedere WhatsAppbuurtpreventiegroep kunnen twee beheerders aanwezig zijn op deze avond.
Bij project “Heterdaad” gaan politie Wassenaar en het operationeel centrum van de politie, in samenwerking met de buurtbewoners, gebruikmaken van WhatsAppbuurtpreventie voor het oplossen van verdachte situaties en heterdaadsituaties.
Er worden berichten verstuurd, vanuit de politie naar de beheerders, bij de volgende verdachte situaties en de heterdaadsituaties:

–           Verdachte personen/voertuigen in de buurt;

–           Vermiste personen (geen huisdieren);

–           Diefstal of inbraak;

–           Vormen van geweldpleging zoals: beroving, bedreiging en mishandeling;

–           Doorrijden na een aanrijding;

–           Medische noodsituaties, EHBO, reanimatie / AED verzoeken.

Samen sterk voor een veilig Wassenaar!