Nieuwe eigenaar voor Huize Den Deijl in Wassenaar

Het markante Huize Den Deijl en het bijbehorende huisje Hèhè zijn maandag 15 januari door de gemeente Wassenaar verkocht. Uit verschillende plannen zijn de initiatiefnemers van het plan Uitspanning Huize Den Deijl gekozen om van de panden weer een ‘Wassenaarwaardige entree’ te maken.

Initiatiefnemers Roland Ohlenschlager en Tobias Beumer, ondersteund door Kok Harleman Architecten, willen Den Deijl grondig renoveren, zonder dat het oorspronkelijke karakter van de panden verloren gaat. Er komen een restaurant en een atelier/expositieruimte in en op het buitenterrein worden een terras, een oplaadpunt voor E-bikes en een drinkbak voor paarden gemaakt. Zo kan Huize Den Deijl overdag een rustplaats zijn voor fietsers, wandelaars en ruiters.

Omdat de locatie van Den Deijl weer een beeldbepalende entree van het dorp moet worden, zal er beperkte toegang zijn voor auto’s en zullen er niet veel parkeerplaatsen komen. De panden worden gerestaureerd en de woonruimte op de eerste verdieping en in het huisje Hèhè blijven bestaan.

Komende zomer

De gemeente Wassenaar heeft Den Deijl begin 2017 in de verkoop gezet om van de plek weer een waardige entree van Wassenaar te maken, zonder afbreuk te doen aan de historische waarde van de gebouwen. Verwacht wordt dat de uitvoering van de plannen komende zomer van start zal gaan.

Bron: Omroep West