Publieksprijs voor mooiste groenlocatie in zelfbeheer

gemeente-wassenaar_largeDe gemeente Wassenaar stelt een publieksprijs beschikbaar voor de mooiste groenlocatie in zelfbeheer. Op donderdag 6 oktober wordt voor de eerste keer deze ‘Groene Paauw’ uitgereikt.

Wassenaar is een prachtige groene gemeente en rijk aan parken, plantsoenen en groenstroken. Iedereen die vrijwillig een positieve bijdrage levert aan het onderhoud van het openbaar groen in zijn of haar wijk of straat, verdient grote waardering. De Groene Paauw wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens de wijkavond. Het idee komt van wethouder Bert Doorn: “In Wassenaarse wijken zetten vele inwoners zich vrijwillig in om hun buurt mooier en groener te maken. We merken dat mensen steeds meer oog krijgen voor hun omgeving. In een groene buurt is het prettiger wonen, leven en spelen en kijken mensen eerder naar elkaar om. Vaak gaan ze samen aan de slag. Daar ben ik heel bij mee en dat willen we belonen!”
De jury bestaat uit inwoners uit Wassenaar. Jos Schoorl is voorzitter van de jury en zal komende dagen een ronde maken langs de locaties om te bepalen wie de Groene Paauw verdient. De winnaar ontvangt een fraaie onderscheiding en een tegoedbon.

Wilt u iemand nomineren voor de Groene Paauw? Stuur dan een bericht met voornaam, achternaam en de locatie naar: groenepaauw@wassenaar.nl. Graag vóór 30 september, dan heeft de jury nog tijd om de locatie te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.wassenaar.nl/meedoenmetgroen.

Bron: www.wassenaarders.nl