Winnaar groene Paauw bekend en Deijlerhuis ontvangt Erfgoedbord

Donderdagavond kwamen buurt- en wijkverenigingen en inwoners met belangstelling voor Groen bij elkaar in het wijkcentrum Deijlerhuis in de wijk Groot Deijleroord. Het wijkmanagement van de gemeente organiseerde een avond waar inwoners van alles konden leren over groen en hoe je samen met mensen uit je buurt of wijk een groeninitiatief kunt starten. Ook werd de winnaar van de Groene Paauw bekend gemaakt en werd het erfgoedbord van het Deijlerhuis overhandigd door wethouder Kees Wassenaar.

Deijlerhuis behoort tot erfgoed
Het bestuur van buurtvereniging Groot Deijleroord reageerde op de oproep over erfgoed in de buurt te vertellen. Daarom werd er een erfgoedbord ontwikkeld waarop de geschiedenis van het Deijlerhuis vermeld staat. Voorzitter Nico van Egmond nam het bord van wethouder Kees Wassenaar in ontvangst.


Groene Paauw voor tuin van Deijlerhuis
Een jury nomineerde voor deze prijs vier projecten waar inwoners samen voor het groen in de openbare ruimte zorgen. De genomineerden waren: Wilhelmina-plantsoen, Boomspiegels Bloemcamplaan, Hogeplein en de buurttuin Deijlerhof.  De Groene Paauw werd door juryvoorzitter Martin Efdee dit jaar uitgereikt aan Ruud van Kats voor de realisatie van de buurttuin die naast het Deijlerhuis ligt.  De tuin werd ontwikkeld door onder meer samen te werken met Kern met Pit. Een fonds van Arcadis dat geld en projectbegeleiding ter beschikking stelt en Fonds1818. De aanmoedigingsprijs werd door wethouder Kees Wassenaar uitgereikt aan De heer Kalff. Meneer onderhoudt al vele jaren een klein plantsoen voor zijn woning.

Leerzame bijeenkomst, met nieuwe ideeën naar huis
Na de overhandigingen konden de deelnemers van de avond in groepen uiteen om meer te leren over de aanpak van het opzetten van een buurttuin, over adoptiegroen en kreeg men snoeitips van een hovenier. De reacties waren na afloop van de avond positief. Wethouder Inge Zweerts de Jong (wijken) blikt terug: ‘ik kijk tevreden terug op de avond. De deelnemers zijn met nieuwe ideeën en inspiratie naar huis gegaan. Als ze samen aan de slag gaan met groen dan wordt er niet alleen een basis gelegd voor het meer leefbaar maken van de wijk, maar ontstaat vaak ook een nieuw contact. Dat willen we uiteraard graag stimuleren’.

Ook een Wassenaar zijn we samen bijwonen of aan de slag met groen?
Wilt u ook eens een bijeenkomst van Wassenaar zijn we samen bijwonen of wilt u meer weten wat wel en niet mogelijk is in uw straat, wijk of buurt? Neem contact op met wijkmanagement@wassenaar.nl of bel met Danja Vocke 0621181632 of Kim de Jeu 0646135819. Wilt u zelf aan de slag met een groenproject? Stuur dan een mail naar groen@wassenaar.nl